הפרדת מיטות לעיני הילדים

שאלה:

שלום רב,
רציתי לשאול מהי ההנהגה הנכונה לעניין הפרדת המיטות לעייני הילדים.
יש לנו ילדים בגילאי 3-5 והם שואלים מדוע המיטות מופרדות. (מדובר על זמן נידה, בזמן טהרה המיטה מחוברת)
היות והייתי בהריון והנקה זמן רב המיטות היו מחוברות ולכן הילדים תמהו מדוע המיטות כעת מופרדות.
יש לציין שלא ניתן למנוע מהילדים לראות את החדר.
השאלה מה לומר להם או לחילופין האם יש צורך לנהוג אחרת?

תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

ילדים כל כך קטנים בלאו הכי לא מבינים כלום, אפשר לומר שלפעמים נוח כך, זה עוזר לנקיון.

עם ילדים גדולים יותר אכן הרבה פעמים נוח יותר שהמיטות יהיו מופרדות תמיד.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. לכאורה עדיף שהמיטות יהיו תמיד מחוברות, ורק ממש לפני השינה ירחיקו אותם בעדינות ומבלי לעורר רעש ותשומת לב, ובא לציון גואל. מעודי תמהתי על הנוהגים להיפך.

  2. לא כל יום, אלא רק בימי נידתה. וגם איני מתכוון להרחיק כרחוק מזרח ממערב אלא למשוך את המיטה כחצי מטר (שלכל היותר החמירו בשיעור אמה ומעיקר הדין די בכל דהוא). זה ענין של שבריר שניה.

    ואם יכנס ילד בלילה (שזה לא אמור לקרות, אלא בילדים קטנים ממש) אפשר לומר לו שהמיטות זזו מעצמן ולא שמו לב, או שנפל משהו בין המיטות והרחיקו.