הזיד ולא בירך ברכהמ"ז במקומו

שאלה:

שלום. מה שכתוב בשו"ע שאם אדם לא בירך ברכת המזון במזיד עליו לחזור למקום הראשון, האם יש אפשרות שבמקרה כזה שהוא כבר המקום השני, יוכל שוב לאכול כזית לחם ואז לצאת מהספק ולברך במקום השני ברכת המזון גם על האכילה הזאת וגם על האכילה הקודמת, ובכך לא יצטרך לחזור למקום הראשון? תודה לכם

תשובה:

זה כמובן יפטור את הבעיה אם יאכל שם כזית פת, אלא שהרי לכתחילה לא עושים זאת כיון שלא היתה דעתו לכך בשעה שבירך המוציא, כמבואר במשנה ברורה בסי' קעח ס"ק לג.

יום נעים.