הוצאת התקן בשבעה נקיים

שאלה:

שלום . יומיים לפני הטבילה הוצאתי התקן תוך רחמי שגרם לדימום קל שהפסיק. האם אפשר לטבול ?כיוון שהדימום נגרם מפציעה

תשובה:

שלום רב

בדרך כלל כל הוצאת התקן תוך רחמי מעורבת בדם הבא מדפנות הרחם שהוא וסתי ואוסר את האשה, ויש להחמיר בזה בכל דיני הטהרה. כמו כן, יש לחוש לכלל שאמרו בזה חכמים שאין פתיחת הקבר בלא דם, שמשמעו שאפילו לא ראתה דם יש לחשוש שהיה דם ונעלם. לכן יש לעשות שוב הפסק טהרה ושבעה נקיים מתחילה.

בהצלחה