לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

לשלם ולומר שזו תרומה

שאלה:

אנחנו גרים במתחם של ישיבה, ומאחר ולפעמים אני חושש שיש חיוביים כספיים כלפיהם [מכל מיני סיבות], אז החלטתי להעביר להם מראש סכום כסף והדגשתי שאינני רוצה קבלה, בכדי שאם אכן יהא לי חיוב לשלם – כבר נתתי.
אך הם לא הבינו למה אני משלם, ושאלו אותי 'מה זה תרומה'? ומאחר ולא היה לי נעים אמרתי כן,
האם אכן זה נהיה תרומה, או שמאחר ובדעתי שזה יהא כפיקדון ותשלום על העתיד אם אצטרך אז אכן כוונתי היא הקובעת?
תודה רבה!

תשובה:

אם זו היתה דעתך, זה בסדר גמור. אבל אין טעם לחששות סתם. אם יש חוב תאמוד אותו ותתן מה שאתה חייב, ואם אין חוב אין סיבה ללחץ מיותר. בכל מקרה של ספק יש למנהל סמכות לקבוע אם יש חוב או לא ואתה יכול לסמוך אם הוא אומר שזה בסדר.

בהצלחה