הסיר את התפילין על דעת לחזור ולהניח מיד

שאלה:

שלום לרב
אם הנחתי תפילין של יד, ובהנחה הנ"ל יצאתי ידי חובה, ברם ההנחה לא הייתה טובה מספיק ומעט רופפת.
אם כשאתיר את הקשר, ואניח מחדש, אצטרך לברך פעם נוספת, אע"פ שיצאתי ידי חובה?
תודה, ואשמח למקורות.

תשובה:

כיון שלא הסחת דעת אין לברך שוב, הרי אתה אומר שזה היה מספיק בשביל לצאת ידי חובה רק רצית להדק, אז זה כמו כל אדם שהסיר את התפילין על דעת לשוב להניחם שאינו חוזר ומברך. ראה בענין זה בסי' ח סעי' יד ונהגו כמו הרמ"א גם לספרדים משום סב"ל והוא הדין כאן.