להפסיק לעבוד באמצע תקופת העבודה

שאלה:

אם התחלתי לעבוד בעבודה שבעל העבודה רצה התחייבות למספר ימים מסוים אבל לא חתמתי על שום דבר הכול היה בעל פה, ואחרי כמה ימים (פחות מסכום המינימום של הימים שהוא רצה) לא רציתי להמשיך בעבודה האם מותר לי לעזוב את העבודה? מה יהיה הדין אם בעל הבית לא ימצא עובד אחר במקומי?

תשובה:

שלום וברכה,

פועל יכול לחזור בו באמצע הזמן שנשכר לעבוד שכתוב כי לי בני ישראל עבדים ודרשו חז"ל 'ולא עבדים לעבדים'. ואילו קבלן לא יכול לחזור באמצע העבודה. אם נשכרת לימים מסוימים ואתה חייב לעבוד בזמנים שהקציב לך המעביד הרי זה פועל ומותר לחזור באמצע תקופת השכירות.

בהצלחה.

מקורות:

וע חו"מ סימן שלג סעיף ד.