שכירות דירה – מי חייב על תקלה בשירותים

שאלה:

אני שוכר דירה, והיה מאד קשה להוריד את הידית של האסלה בשני השירותים, לאחר זמן בשירותים אחד נשברה הידית, ובשני התפרק משהו פנימי, מי מחוייב בתיקון, ומי בחלקים [דהיינו גם אם נאמר שהשוכר חייב בחלק אולי בתיקון שבלאו הכי היה צריך לקושי להוריד המשכיר חיב,
וכן לגבי ברז שהפסיק לצאת ממנו מים, [כנראה משחיקה בידית] האם השוכר או המשכיר

תשובה:

שלום וברכה,

אם עשית שימוש רגיל והידית נשברה, מוטל על המשכיר לשלם על החלקים. לגבי התיקון אם מדובר בתיקון קל שאפשר לעשות לבד ולא צריך איש מקצוע, התיקון מוטל על השוכר. אם נדרש איש מקצוע עבור התיקון, מוטל על השוכר לשלם על הזמנת איש מקצוע.

כמו כן בברז מים שהתקלקל מוטל על המשכיר לתקן.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע סימן שיד.