האם האישה מחוייבת לעבוד ולפרנס?

שאלה:

האם אשה חייבת לצאת לעבודה בזמנינו

תשובה:

שלום רב,

לא. האישה אינה מחוייבת לעבוד אם אינה מעוניינת. היא אינה מחוייבת בפרנסת הבית. הבעל הוא מתחייב על כך.

מקורות:

אמנם במשנה בכתובות נט,ב מבואר: "ואלו מלאכות שהאישה עושה לבעלה טוחנת, ואופה, ומכבסת, מבשלת ומניקה את בנה, ומצעת לו המטה ועושה בצמר". אולם מדובר כאן רק על מלאכות שהן של האישה ולא שאר מלאכות הנהוגות היום שבהן אינו יכול לכופה לעשותם. וראה בקובץ תשובות הגרי"ש אלישיב ח"ב עמוד רד שכתב שגם החובה לעסוק בצמר זה רק כאשר אינה עושה את שאר עבודות הבית כמוב מבשלת ואופה ומכבסת. אבל אם היא עושה עבודות אלו אינה חוייבת לעסוק גם בצמר אא"כ זה נהוג אצל כל הנשים באותו הזמן.