בקשת צרכיו בשבת

שאלה:

יש לעיין אם מותר להתפלל בשבת שלא תלד אשתו בשבת כמו שכתב בספר חסידים (סימן תשצג) מצד בקשת צרכיו בשבת

תשובה:

לכאורה זה צרכי מצוה ולא בקשת צרכיו, הוא עצמו אין לו ענין בדדבר זה מלבד הרצון שלא לחלל את השבת..

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זיל בתר טעמא.
    מדוע חז"ל אסרו לבקש צרכיו בשבת? שלא יצטער ויבוא לעצבות ובכי בשבת.
    וכי אדם יבכה כשיבקש שאשתו לא תלד ביום השבת? צריך להיות אדם ברום מעלה

  2. נכון, אבל ההגדרה שלך קשה, וכי אם אני לא אבכה גם כשאבקש על פרנסה מותר לי לבקש? חכמים אסרו כל בקשת צרכים כיון שההזדקקות של אדם לבקש על צרכיו גורמת לצער, אבל צרכי מצוה שכאלו מותר.