הפרת הסכם שהתברר היה מקח טעות

שאלה:

ראובן רכש דירה משמעון, ובחוזה היה סעיף של קנס [ידוע שיש הרבה פוסקים שטוענים שהקנס נחשבת אסמכתא ואם היה קנס לא מידתי לא חייב לשלם]
אך בסוף ראובן התחרט [מצא דירה אחרת יותר מתאימה] ושילם עשר אלף $ קנס בהתאם לחוזה!
בהמשך, התברר שהדירה הנ"ל היה לה "מום נסתר" שהיה משמש עילה לקונה לבטל בהמשך לו היה חפץ בכך!
שאילה:
האם כעת ראובן זכאי לדרוש חזרה את הדמי קנס ששילם לבטל את העסקה כי ממילא היה כאן מקום לטעון מקח טעות [האם חייב לטעון בפועל??]

תשובה:

שלום וברכה,

דירה שנמכרה והתגלה מום שמבטל את המקח, החוזה שנחתם הוא חוזה בטעות והמקח בטל וגם כל התנאים שנכתבו בחוזה בטלים, ולכן גם הקנס שחויב בחוזה בטל, ואחרי שהתברר שלא היה סיבה לחייב את הקנס חייב המוכר להחזיר את הכסף שחויב בטעות.

בהצלחה.