לפרוע למוכר בסחורה שקיבל

שאלה:

שלום
הקונה מחבירו חפץ, הקנין חל במשיכה, בשעה שהקונה מושך את החפץ, והקונה לא יכול לחזור בו.
מה קורה עם הקונה רוצה לחזור בו, והוא אומר למוכר, אני חייב לך 1000 ש"ח נכון, קח את החפץ במקומו, שהרי אפשר לשלם חוב בכל דבר גם במטלטלים, האם זה אפשרי,
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

כתב השו"ע שבמכירת סחורה לא יכול לפרוע במטלטלים אלא חייב לתת לו מעות, ונעשה כאילו התנה שיפרע בכסף ולא במטלטלים. וכתב הטור שאם יש לו הפסד יוכל לפרוע לו בקרקע או מטלטלים ואינו חייב לתת מעות. וכתב הקצות שאם היה תנאי לפרוע במעות אם יש הפסד יוכל לפרוע בסחורה עצמה שקיבל. ומוכח שכל זה דווקא אם יש הפסד או שאין לו לשלם, אבל לכתחילה חייב לשלם מעות וכדברי השו"ע.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע סימן קא סעיף ו וקצות ס"ק ג וס"ק ה.