וידוי לבעל תשובה

שאלה:

שלום הרב,
האם בעל תשובה צריך לעשות ווידוי חרטה וקבלה לעתיד על כל עבירה דאורייתא ודרבנן שהוא אי פעם עשה?
ושאלה נוספת,
חומוס מבושל במים בהכשר איגוד רבנים של הרב ווסטהיים שכתוב עליו "ראוי לברור לפני השימוש", האם צריך לברור ואם כן את הכל?

תשובה:

שלום וברכה

אין אפשרות לעשות וידוי על כל דבר, זה הרי לא הגיוני, אני תמיד חושב שיש דין אחר לגמרי למי שמשנה כל ארחות חייו והופך מחילוני לדתי, אדם כזה הוא הרי האדם המדהים ביותר עלי אדמות, קשה לדמיין את הקושי ואת הנסיון, ולכן עצם המהפך הזה הוא החרטה והקבלה לעתיד הגדולים ביותר, וכפי שהם כוללים גם הוידוי יכול להיות כולל. אפשר פעם אחת לומר את הוידוי של יום כיפור עם העל חטא וזה כבר כולל הכל.

די להסתכל מדגמית על כף שתים אם זה נראה בסדר.