התקדמות הדרגתית לבעל תשובה

שאלה:

שלום כבוד הרב שאלה
האם זה בסדר להורות לבעל תשובה להפחית באיסורים בהדרגתיות
סתם דוגמא אדם שיודע על עצמו שיש דברים שעושה שלא לפי ההלכה במאה אחוז לדוגמא שמשחק במחשב שיש לו משחק שזה מעסיק אותו אבל יש שם דברים שלא מאה אחוז חפי ההלכה (לדוגמא אומרים שאסור להסתכל על תמונת אישה בלי שרוולים אבל מצוייר זאת אטמרת שזה לא בא להבליט משהוא)
או שאוהב חראות נשחקי כדורגל ובעיקרון תמיד בקהל יש חוסר צניעות של חלק מהנשים שבקהל אבל בעיקרון לא בשביל זה הוא רואה את המשחק

ויודע שאם יחליט שלא לראטת בכלל ולהתנתק מזה יגיע לשעמום שיוביל אותו לראות לדברים הרבה יותר גרועים האם יכול להורות היתר לעצמו לבנתיים לראות או לשחק במשחקים שהם לא הכי הכי כשרים כלומר שהעיקר שלהם לא בא לבטא עבירה מסויימת כדי להמנע מהדרדרות שיסתכל באיסור וודאי

זאת מדובר לאדם שמתחזק אבל עדיין קשור לאנטרנט ונמנע מלהכנס לאתרים בעייתיים וחדשות חילונית אבל קשה לו להתנתק לגמרי ואי אפשר לו לעשות חסימה ושהמחשב נועד לו לצרכי בידור

כי גם שמעתי רב שאומר שאי אפשר לעשות איסור כדי להמנע מאיסור גרוע יותר (סתם כדוגמא כך שמעתי מהרב שלי שאומר שאדם בסיפור המדיינים של כזבי בת צור שהרגו את זה שבא עליה והביא אותה לאהל כי אמר שאם יאסרו להביא מדייניות לישראל לבוא עליהם יצא שישראל יעברו גם על עבודה זרה שהמדיינים היו מפתים אותם וגם על גילוי עריות אז אמר שבוא ונתיר להם איסור של עריות כדי להמנע מעבודה זרה וראינו מה סופו של אותו מנהיג)

תשובה:

שלום וברכה

באופן עקרוני אלו דברים שבכל יום שבאופן זה אכן מדריכים בעלי תשובה, לעשות בקצב שלהם כדי שלא ישברו, אבל כדאי לעשות זאת בליווי ויעוץ פרטני כל אחד עם רבו שמסייע לו בחזרתו, שיכוון אותו בדרך העולה בית א-ל.

בשורות טובות והצלחה מרובה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. טוב תודה רבה הרב
    הרב עוד שאלה לגבי המקרה שלי רציתי לשאול אם יש משחקים במחשב או אתרים שאני רגיל לשחק בהם ובחלק מהם יש תוכן שרובו בעיקרון בסדר אבל לעיתים יש דברים שהם לא 100% כמו ההלכה כמו חוסר צניעות של שרוולים וכדומה האם יהיה מותר להעסיק את עצמי במשחק או באתר בתוכן שרובו בסדר מאשר שאם אני יודע שאם אני לא יעשה את זה אני ישתעמם ויכנס ליוטיוב או כל מיני טכנים שזה סוג של ודאות להתקל בהם בדברים בעייתיים

  2. לשיקולך, אינני מכיר אותך ואינני יודע מה אתה מסוגל ומה לא, אם המצב כמו שאתה מתאר אז ברור שעדיף המשחק מחשב מיוטיוב, והכי טוב שיהיה לך אינטרנט מסונן כהלכה.