מנחה בסעודה גדולה שנמשכת זמן רב

שאלה:

שלום רב,
אם התחלנו סעודה גדולה בהיתר לפני חצות היום [בר מצווה], והסעודה נמשכה כל כך עם השירים והדרשות והאורחים והאוכל והקינוחים וכו' וכו' ועד שעומד לעבור זמן מנחה [הדבר היה בשעון חורף], האם מעיקר הדין צריך להפסיק להתפלל מנחה, או מכיוון שהתחיל בהיתר לא צריך להפסיק אפי' אם יפספס תפילת מנחה ויתפלל ערבית שתים?

תשובה:

שלום וברכה

חלילה לבטל תפילה! כל הנדון בפוסקים הוא רק האם חייבים להפסיק מיד כדי שלא יבוא לידי מכשול וישכח להתפלל, או שכיון שהתחיל בהיתר יש לסמוך שלא ישכח, אבל אין היתר שבגלל שהוא אוכל אוכל טעים לא יתפלל מנחה…

שיתקבלו התפילות.