כתם לאחר התקן

שאלה:

אני כחודשיים אחרי לידה, הדימום היה קצר וארך שלושה שבועות. לפני שבועיים שמתי התקן לא הורמונלי למניעת הריון. מיד לאחר מכן נהיה לי דימום כתוצאה מההתקן ואחרי שבוע הפסיק. עשיתי הפסק והיום צריך להיות הטבילה. היום בבוקר כשבדקתי הכל היה תקין ועכשיו שהלכתי לשירותים אני רואה על התחתון כתם של דם. יש לציין שאני מניקה ובד"כ לא רואה וסת כל זמן ההנקה. מה עליי לעשות עכשיו??

תשובה:

שלום וברכה

זה בהחלט מאכזב בלי ספק, אבל תופעה די מצויה עם התקנים, שעד שהגוף מסתגל להם זה גורם כתמים, בעיקר בהתקנים הורמונלים אבל לא רק. למעשה אין הרבה מה לעשות, אם הכתם היה על בגד לבן והא בגודל כגריס, הדבר היחיד שאת יכולה לעשות זה ללכת לאחות טהרה אולי בכל זאת עדיין יש איזו פציעה מהלידה שמדממת, אבל אם היא לא תמצא משהו כזה אז יש לאסור. אגב כתם ביום השביעי מאוד יכול להיות נובע מביוץ, אבל אני מבין שאת לא מבייצת בהנקה אז זה כנראה מההתקן.