תשלום נסיעה שלא שולם

שאלה:

שלום רב,
לפני תקופה הטענתי כרטיס רב קו בחופשי יומי עבור יום המחרת.
בטעות הטענתי לפני השעה 24:00 זאת אומרת שההטענה נשארה בתוקף רק כמה שעות בודדות לאותו ערב במקום יום למחרת,
בבוקר שעליתי על האוטובוס עוד לא עליתי על הטעות , הנהג לא הבין למה הרב קו לא עובד פטר אותי מתשלום והמשיך בנסיעה
בחזור שילמת בערך צבור
שאלתי כמה אני אמורה לשלם על הדרך הלוך?כמו נסיעה בודדת?
ניסיתי לבטל את החוזה של החופשי בחברה אך הם לא הסכימו ויצא ששילמתי תשלום על יום שלם ולבסוף לא השתמשתי בו

יישר כח

תשובה:

שלום וברכה,

אם לא השתמשת בכרטיס חופשי יומי באותו יום שהטענת והטעינה הייתה בטעות יש להקל שלא לשלם על הנסיעות שנסעת ביום המחרת, מאחר והטעינה דינה כנתינה בטעות והיא חלה עבור יום המחרת. אבל אם השתמשת באותו יום בטעינה היומית לא ניתן להמיר את הזכות ליום המחרת.

בהצלחה.

מקורות:

ההטענה היא נתינה בטעות ואינה נתינה ומצד הדין חוזר המעות, ולכן אם למחרת לא שילם על הנסיעה אין עליו חובת השבה.