תשלום על נזק בנסיעה ברווס והובלת התיקון

שאלה:

כבוד הרב,
נסעתי עם רכבי ברוורס, ונכנסתי בוו גרירה של קיוסק שחנה ברחוב, כאשר לא היה כל סיכוי לראות אותו במראות. בעל הקיוסק דורש ממני שאתקן זאת, או לחילופין שאשלם סך 450 ש"ח עבור תיקון החלק פלוס 200 ש"ח עבור ההובלה לתיקון כי אין לו זמן לטפל בעצמו בתיקון. כמה מוטל עלי לשם (אם בכלל מוטל)?

תשובה:

שלום וברכה,

נסיעה ברווס נחשב למזיק בידיים, ולמרות שלא ניתן לראות אינו נחשב למזיק באונס, כיון שנסיעה ברווס לא מוגדר כאונס, וחייב הנהג הפוגע לשלם את עלות התיקון – 450 ש"ח. הנהג לא חייב לתקן בעצמו ולא לשלם עבור הטרחה של התיקון, אלא חייב לשלם מחיר של תיקון בלבד.

בהצלחה.

מקורות:

מזיק בשוגג חייב – שו"ע סימן שעח. ולכן נהג שנסע ברווס חייב על הנזק. דעת החזו"א שמיזק חייב לשלם ודלא כדעת הש"ך סימן צה וסימן שפז שחייב לתקן בעצמו. ולכן המזיק ישלם את עלות התיקון ונפטר מחיובו.