בורר בקליפת תפוח

שאלה:

שלום, לא מובן לי.. הרי אדם שבורר באוכל טוב מטוב, גם עובר על בורר , דהיינו כיוון שבורר חייב לאוכלו לאלתר. שאם לא יאכל או ישתמש .. לאלתר יעבור.

אם כן מדוע כתבו שאדם שקולף בשבת תפוח , מותר אפילו שלא לאלתר? לכאורה כיוון שהקליפה נאכלת מותר אפילו בקולפן ( לפי רוב פוסקים) אבל כתבו ש״אפילו לא לאלתר ״ וזה לא מובן?

חזו״ע ד דף רלא הביא את אלו שאומרים. לא מובן לי?

תשובה:

הגר"ע יוסף פסק כדעת הסוברים שבגוף אחד אין בורר, ולכן התיר אפילו שלא לאלתר, אבל ראה גם בילקוט יוסף שזה אינו לכתחילה, כיון שבודאי יש לחשוש לכתחילה לכל הדעות שסוברים שגם בגוף אחד יש איסור בורר, ומנהג בני אשכנז בודאי להחמיר בזה כמובא בביאור הלכה בתחילת סי' שיט.

יום נעים.