חופשה בשבת במלון

שאלה:

שלום
אני יוצאת לחופשה עם חברות
אני בחורה דתיה ואילו החברות שלי חילוניות
חלק מהחופשה תהיה גם ביום שבת אני מקפידה מאוד על שמירת השבת ואילו הן לא
השאלה שלי האם מותר לאכול בחדר האוכל בימי שישי ושבת כי יש מצב שיהודים יבשלו את האוכל אחרי כניסת השבת ואני יודעת שדבר כזה אסור לפי ההלכה
מה אפשר לעשות במצב כזה?

תשובה:

שלום וברכה

אסור לאכול אוכל שבישלו אותו בשבת, זה ברור, ואני יכול קלבוע גם בבירור, שמקום שמבשלים בו בשבת, אינו כשר, וגם ביום חול אסור לאכול שם! לכן אנא ואנא, תבקשי מהן שיכבדו אותך ויבואו איתך למקום שיש בו מערכת כשרות שאת סומכת עליה, ולא לאכול חלילה חלילה במקום לא כשר.

בשורות טובות.