איך התורה היתה כתובה לפני בריאת העולם?

שאלה:

הקב"ה הרי ברא את התורה לפני בריאת העולם, אז למעשה ספרי :בראשית-עד לפני פטירתו של משה – היה כבר כתוב(לפני בריאת העולם..) ,וזה ניתן למשה בהר סיני?

תשובה:

שלום וברכה

כל התורה היתה כתובה וקיימת לפני בריאת העולם ברובד רוחני, כדברי חז"ל שהיתה כתובה אש שחורה על גבי אש לבנה, לפני בריאת העולם ובכלל גם היום בעולמות העליונים בהם גם יש שורש לתורה, כל ביטוייה שונים לגמרי ומתאימים לעולם בו היא נמצאת, ולא בביטוי גשמי שעדיין לא נברא או שאינו תואם למהותו של אותו עולם. כל דבר שיש בעולם הזה יש לו שורשים עליונים, גם לצומח ולחי וכו', רק ששם הוא בצורת ביטוי רוחנית התואמת לאותו עולם.

השאלה היותר נכונה לשאול לגבי מה שכתבת, זהה בעצם מה היתה התורה שקיבלו בסיני כאשר הרבה מהמאורעות עוד לא קרו? ועל זה כבר דנה הגמרא האם התורה חתומה ניתנה, כלומר כולה כתובה אבל בלי חילוקי תיבות עד שאירעו הדברים, או מגילות מגילות ניתנה, כל פעם כשהתרחש משהו התגלה עוד חלק בתורה.

יום נעים ומוצלח.

הצטרף לדיון

תגובה 1