שדכנות

שאלה:

שלום וברכה,
בעיסוקי בענייני שידוכים יוצא לי לראות "כרטיסי שידוכים" של כל מיני אנשים שמתפרסמים בקבוצות וכ'ד של שדכנים,
לעיתים בסוף הכרטיס יש את המספר של המחפשהוריו ולעיתים יש את המספר של השדכן שפרסם את הכרטיס,
אם כתוב רק את המספר של השדכן אך לי יש דרך להגיע באופן ישיר להורי המשודך-האם יש בעייה בכך או שמצד היושר והאמת ראוי שאפנה דרך השדכן שפרסם את הפרטים (שהרי דרכו נודע לי על המשודך, ויתירה מכך, גם הדרך שלי להגיע להורים היא על ידי פרטים שפורסמו בכרטיס)?
אציין שאין כללים מסויימים בעניין ולכן העליתי פה את השאלה כדי לדעת מהי הדרך הנכונה ביותר לנהוג בה.

תשובה:

שלום וברכה,

אם יש מספר של השדכן בלבד יש לפנות לשדכן ולא לעקוף את השדכן, ויש בדבר משום איסור יורד לאומנותו של חברו, שמשתמש בטרחה של חברו, וכמבואר בעני המנקף בראש הזית או פורש מצודה שאסור לאחרים להשתמש בטרחה שטרח הראשון.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חו"מ סימן שע סעיף ה.

הצטרף לדיון

תגובה 1