לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

זיוף תלושים להנחה

שאלה:

התינוקת צריכה להיות במעון ואפשר לקבל הנחה משמעותית כאשר מציגים תלושים בשכר נמוך בשונה מהמצב הנוכחי שאיננו עומדים בתקנון על כן יש אפשרות לזייף תלושים ולהציגם או שאדווח שהבעל אברך והוא לא וכך נזכה בהנחה האם מותר ?
אני לא שואל לגביי השקפה הנהגה אלא מה הדין ?
תודה וסליחה מראש.

תשובה:

שלום וברכה,

מלבד בזיוף של המסמכים יש בדבר משום איסור גזל – שגוזל כסף מהמדינה מלוקח מימון מהמדינה ולא מגיע לו את המימון. והבאנו כאן באתר פעמים רבות את דעתם של הפתחי חושן והשבט הלוי שאוסרים לגנוב מהמדינה.

בהצלחה.