עובד בחנות שדרך על בגד

שאלה:

שלום מכת"ר,

נתקלתי במצב בעייתי בעניין גזל או לכל הפחות ספק גזל.

אחותי עובדת בסניף בחנות בגדים זארה (Zara), ותפקידה היה להיות במחסן.
אני לא הייתי אמור בנוכחותה איתה במחסן, מפני שהכניסה מיועדת לעובדים בלבד.

לא ראיתי בזה בעייה להישאר איתה ולסוח איתה ולעודד אותנה כי בזמן האחרון היא נמצאת לבד במחסן, וכל פעם חושבת על האמה ז"ל וזה גורם לה להיות עצובה.

אני גם יצא לי לעבוד באותו חנות בגדים (לא אותה סניף) במשך שנה וכמה חודשים, וידוע שבמחסן יש בגדים בודדים, וקורא שאפשר לדרוך עליהם בטעות ובקלות, הן על ידי הרגל, הן על ידי סולם או בארה, ואני מניח שאם עובד דורך עליהם ומזיק אותם ממש לא מקפידים.

עכשיו לשאלה שלי, קרה לי לדרוך עליהם בטעות, וזאת פעמיים, היות ואינני עודב ומימלא כעיקרון אסור לי לשהות במחסן כלל, השאלה היא האם אני חייב ?

סברתי ש1) ספק אם גרמתי לבגד נזק ממש, אולי מקסומום גרמתי לבגד לכלוך שבקלות זה יורד.

2) וגם מהכלל "המוציא מחבירו עליו הרעיה"

3) אולי האחריות על אחותי שנתנה לי להיכנס לשלם

4) הסיכויים סבירים שהם לא מקפידים אם הזקתי, נניח שאני אודה להם, כבר אי אפשר לדעת אלו הם השתי הבגדים שדרסתי עליהם [ברגל] בטעות.

לכן אני מניח לכת"ר להכריע בעינין, האם אני החייב ?

סליחה על ההאריכות

תשובה:

שלום וברכה,

מכאן ולהבא תקפיד לא לדרוך על הבגדים כדי שלא ללכלך. מה שהיה בדיעבד אין חובת תשלומים. א. לא ברור שהזקת. בדרך כלל דריכה על בגד לא מקלקלת את הבגד, ולכלוך קל אינו נזק.

בהצלחה ובשורות טובות.