פאה טבעית

שאלה:

לאחרונה יצא פאות שנראות טבעי שזה נקרא לייס, שזה אומר שכל הפאה בנויה כרגיל, ורק 4 ס"מ מקדימה נראים טבעי ושטוח, השאלה שלי האם זה בעיה הלכתית ללכת עם כזה דבר, במצב שכשמתקרבים רואים בוודאות שזו פאה! המעלה היא שזה מעמיד את הפאה נוח שלא יפלו שערות על הפנים,
ורוצה לדעת מה הדעה הלכתית בענין,
תודה מראש!!

תשובה:

אם ניכר שזו פאה, אינני רואה סיבה שזה יהיה שונה מפאה רגילה, לגבי חובת הצניעות הכל תלוי במבחן התוצאה, אני מניח שניכר שהיא פאה, רק יש להזהר שלא תהיה ארוכה מידי או פרועה. אבל אינני בקי בענין מראה הפיאות המתחדשות, זה העיקרון ואידך זיל גמור.

[ידידים יקרים, נא לא להגיב כאן בענין פאה כן או לא, מיצינו].

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. הבעיה שמרחוק זה 'נראה' כאילו זה שיער טבעי של האישה, אך מקרוב מבינים שזו פאה ולא שיער, ואני יודעת שיש מקומות שבהם אסרו את זה, ואני רוצה לדעת האם זו אסור חד משמעית, או שיש בזה חולקים. ויש כאלו שמתירים.

  2. אינני יודע, זה מן הדברים המסורים ללב, אין על זה סעיף בשלחן ערוך, כל אחד צריך לבחון בעצמו כיצד זה מתקבל, ומה זה מרחוק ומקרוב… וכל הנזהר מדבר כזה שכרו כפול מן השמים.

  3. לפני כחודש פורסם תיעוד וידאו בו נשאל הגרח"ק מספר שאלות ע"י מקורבו הרב אורי טיגר שליט"א, והשיב. ולהלן תמליל דבריו:

    שאלה: "רציתי לשאול את הרב, פרסמו בירושלים שהרב אלישיב אמר שהפאות של היום אסורות בגלל שכל ההיתר שפעם היה ניכר ההבדל ביניהם, היום הכל אסור".

    תשובה: "כל הטעם שהמתירים התירו אמרו שאפשר להכיר, אבל אם אי אפשר להכיר שמעתי את זה ממנו לפני חמשים שנה, זה נכון מאד שאם לא ניכר בכלל אז הם צודקים".

    [יש להעיר שאכן כך סבר הגרי"ש אלישיב, אך בספרי האחרונים מוכח שהמחלוקת בין האוסרים למתירים היתה בפאה שאינה ניכרת, ואע"פ כן התירו המתירים, משום שסברו שאין לאסור משום מראית העין, מכמה טעמים].

    שאלה: "אבל למעשה כמעט כולם היום זה לא ניכר, השאלה אם מותר או אסור".

    תשובה: "הם טוענים שזה כן ניכר, מי שבקי יכול לדעת".

    שאלה: "אז זה תלוי, צריך להיות דווקא בבקי?"

    תשובה: "כן".

    שאלה: "אבל אם סתם איש לא?"

    תשובה: "סתם איש תלמיד חכם בוודאי לא מכיר, אבל המון העם מכירים אז יש מקום להתיר, אם אף אחד לא מזהה כדאי להחמיר".