חזרה בתשובה – לנתק קשרים עם חברים מהעבר?

שאלה:

בחור בגיל ה-20 ו… שחזר בתשובה.
עברה תקופה והתחזק מאוד, שואל לגבי חברי מהעבר:
מה מומלץ? לשמור על קשר? אני יודע שהכל זה פרטני, אבל קו כללי.
יש עניין לשמור על קשר? זה חילול השם אם לא?
להסתפק בטלפון ביום שישי של שבת שלום והתעניינות?
האם יש הבדל אם מנסה לחזק אותם או סתם פגישות?

תשובה:

שלום וברכה

בנוגע לשאלה שלך, שהיא אגב שאלת רבים, התשובה אולי תשמע לך "אגואיסטית" אבל זה לא נכון, היא משמעותית. זה מאוד תלוי מה עושה לך הקשר איתם ומה עושה לך ניתוקו! כלומר, מה שמעניין אותנו בשלב זה בו אתה נמצא, זה המשך החיזוק הרוחני שלך, בלי שיתערבו דברים מחלישים. אם אתה מרגיש שהקשר איתם יחליש או מסוכן עבורך [ואין ספק שקשר קרוב ורציף בדרך כלל מחליש, כי הם בעולם אחר לגמרי, ליצנות אחת דוחה וכו'…] אז אין מקום לקשר כזה. לגבי מה כן, תלוי שוב מה אתה מרגיש, אם אתה בחור חזק, ולדעתך אין כל נזק משיחה נחמדה מפעם לפעם, אין סיבה לנתק הכל, שהרי גם זה כרוך הקושי נפשי לא פשוט, כמו שכבר רמזתי בתחילת דברי. אבל אם אתה מרגיש שזה עלול לגלוש למשהו שיחליש אותך ויסיג אותך לאחור, אז כדאי למצוא חברים חדשים [בכל מקרה חשוב שתהיה לך חברה מתאימה].

בהצלחה רבה מאוד מאוד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם מציאות שבו חזק, ולא אמור להוריד או להחליש. ומאידך גיסא אין לבחור כמעט קושי להתנתק:
    מה כדאי? האם יש בזה בעייה בשב ואל תעשה ופשוט להתנתק? חילול השם או משהו אחר?
    כאילו מצד אחד לא נפגע מהקשר מצד שני לא חייב.
    אז כדאי להתרחק על הצד שיקרה משהו. או אדרבה להיפגש פעם ב.. ולהאיר פנים…
    או עדיף טלפון…