נגיעה בגויה

שאלה:

שלום הרב
האם מותר ללחוץ יד לגויה , או לעשות מסאז' מקצועי , בעצם השאלה היא האם יש נידה אצל גויה ?

תשובה:

הנושא אינו רק איסור נדה, כל אשה זרה שאסור לקיים איתה יחסים יש איסור מוחלט על כל מגע של חיבה, ולכן אסור ללחוץ את ידה. לגבי מסטג', אף שאינו מגע של חיבה בעיקרו, הוא בלי ספק עשוי להביא להרהורי עבירה ויש להמנע ממנו ככל שהדבר ניתן, אפילו שיש בכך צורך רפואי, ויש ללכת לטיפול אצל גבר ככל שזה ניתן. בלי צורך רפואי מובהק זה אסור גם אם אין תחליף של גבר.