כלב בשבת

שאלה:

שלום וברכה.
גור כלבים שאומץ על ידינו כאשר משאירים אותו מחוץ לדלת בלילה הוא מייל בקול ומפריע,האם בשבת ניתן לתת לו להכנס/לצאת מהבית ולסגור את הדלת,האם אין חשש צידה?
בנוסף, האוכל עבורו,איני יודע ממה הוא מורכב,האם ניתן למכור במכירת חמץ,או שמכיוון שראוי לאכילת כלב נחשב לחמץ גמור ועדיף לא למכור?
יישר כח

תשובה:

שלום וברכה

אם הוא אינו בורח מכם כלל אלא תמיד בא אליכם ועומד לידכם אין בו צידה, כמבואר בשו"ע שטז יב, בנוגע למאכלו, בפסח עצמו ודאי אין להביא לו אוכל שיש בו חשש חמץ, לגבי מכירת חמץ ככל שזה רק ספק יש להקל למכור.

הצטרף לדיון

תגובה 1