לשון הרע

שאלה:

אמרתי לאשתי בערב שאני לא לומד עכשיו עם החברותא כי "יש לו יצר הרע. אשתו רוצה ללכת לישון,
ואם היא הולכת לישון אז גם הוא חייב ללכת לישון". לא אמרתי את זה מתוך כוונה רעה, אלא סתם אפילו בתור סיפור חמוד על החברותא ואשתו.
האם זה נחשב לשון הרע? (אשתי מכירה את החברותא ואשתו).
אשתי טוענת שזה היה לשון הרע, ושגם כל פעם שאני מספר לה שאני לא לומד עם החברותא "כי יש לו יצר הרע. אשתו רוצה צומי ממנו"
אז זה נחשב גם ללשון הרע.
האם כל זאת נחשב ללשון הרע? כי אני לא רואה את זה ככה, אלא סתם כמשהו אפילו קצת מצחיק….

תשובה:

"משהו מצחיק" על חשבון השני זה קצת לשון הרע, הרי המצחיק הוא הגנאי שיש בזה, אני מניח שלא היית שמח לשמוע שכך הוא אומר עליך בביתו לאשתו ושניהם צוחקים…

תאמר עליו דברים יפים!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אינני בקי בסיטואציה המדוייקת, מה שהתכוונתי זה רק שאין טעם לחפש היתרים לומר דברים על השני… פשוט לא מדברים כך והכל יהיה בסדר.