דיני פרישה לאחר טבעת נובורינג

שאלה:

שלום וברכה!
אנחנו לוקחים טבעת נובורינג למניעת הריון, לפעמים אנחנו נוטלים אותה לשלשה שבועות ושבוע הפסקה לקבלת המחזור, ולפעמים אנו נוטלים אותה פעמיים ברציפות לחודש וחצי ואז מוציאים לקבלת המחזור, שאלתנו האם יש איזשהו חיוב פרישה לאחר הוצאת הטבעת, כי המחזור בה אינו מדייק, לפעמים יומיים אחר הוצאת הטבעת, ולפעמים ארבעה או חמישה ימים אחרי ההוצאה, ומכיון שאין כל חודש מחזור לא ניתן לכאורה לקבוע את יום הפרישה לפי הוסת שבחודש או החודשיים הקודמים, ואם כן מה מותר ומה אסור לנו בימים שבין הוצאת הטבעת להגעת המחזור?
שאלה נוספת, האם לאשה יש איסור בראיית או נשיקת או"מ של הבעל כשם שיש לבעל בשלה? אשמח למקורות בעניין.
תדה רבה

תשובה:

שלום וברכה

ההוראה המקובלת בכל הנושא של תרופות מוניעןת וסת מכל סוג שהוא, שמזמן שעשוי להיות שיראו דם, יש תרופות שזה כבר לאחר 24 שעות, ויש כמו שאתה מציג שזה לא פחות מ48 שעות, אבל מאותו זמן יש לפרוש ולחשוש שמא תבוא וסת. אין עדיין דיני הרחקה אחרים של מסירה מיד ליד וכו', כי האשה עדיין טהורה, אבל אסור לקיים יחסים כיון שאנחנו יודעים שכל רגע זה יכול להיות.

האיסור הנ"ל הוא דוקא בשל האשה ומשום בל תשקצו.

שבת שלום.