ספקות בענייני טהרה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
לצערי עדיין בעלי מסרב לקחת את הבדיקות לרב. אולי יקח היום לא יודעת.
מספר ספקות:
1. האם עדיין אפשרי לקחת את הבדיקות? אם ההפסק של חמישי תקין , הטבילה אמורה להיות היום.
2. היו רגעים שלא החשבתי את הספירה מסיבות שונות(חוסר רצון, לעשות דווקא לבעלי אם זה לא מעניין אותו (בלי נדר), לא זכרתי ועוד) והיו רגעים שכן. יכול לעכב?
3.במקרה שהתבלבלתי בספירה בעת הבדיקה אך נזכרתי אחרי דקה בערך ותיקנתי את הספירה במחשבה. זה בסדר? או במקרה שבדקתי ולא זכרתי לספור זה גם בסדר ?
4. היו לי כתמים יומיים שלא אסרו אותי . בזמן הכתמים הרגשתי זיבת דבר לח ואני לא זוכרת אם אחרי שראיתי את הכתם או לפני הרגשתי כל מיני הרגשות שהמקום נפתח או בועה מתפוצצת, כאבי גב תחתון. זיבת דבר לח אני חושבת שהרגשתי לפני אבל כל השאר לא זוכרת אם הרגשתי או שהובלתי את עצמי להרגיש בגלל ה ocd. לחשוש ?
5. ביום ראשון ביצעתי בדיקה אחת בבוקר ובצהריים התחילו כתמים . לכן, בשני לא בדקתי כלל ובשלישי בדקתי רק לפני השקיעה . יכול לעכב?
6. אם בזמן הטבילה השיניים נוגעות אחת בשניה אך לא בחוזקה זה בסדר או אם הלשון נוגעת בחך זה בסדר? מה ההלכה בעניין זה ?
תודה מראש!

תשובה:

שלום וברכה

1. אפשר לקחת.

2. לא מעכב.

3. אין שום בעיה, העיקר שאת זוכרת שאת בשבעה נקיים לא משנה איזה יום בדיוק.

4. לא לחשוש כלל.

5. לא מעכב.

6. הכל בסדר גמור.

בהצלחה ובשורות טובות.

הצטרף לדיון

10 תגובות

  1. תודה לרב!
    אם הייתה לי וסת 3 ימים וביום הרביעי כבר ביצעתי הפסק .זה בסדר? אני תמיד חשבתי שצריך לחכות 5 ימים אבל הרבנית אמרה שספרדים יכולים לעשות הפסק אחרי 4 ימים.
    זו פעם ראשונה שיצא לי ככה ולא יודעת אם בעבר תמיד יצא לי לבדוק אחרי 5 ימים ויותר בגלל שהוסת שלי הייתה ארוכה יותר או בגלל שהחמרתי. לא זוכרת. האם עליי לבצע התרת נדרים אם יצא לי לטבול היום ?

    בנוסף,בבית הספר גילו חולה מאומת . עשיתי בדיקה ביום שלישי כי התחיל לכאוב לי הגרון ושיעול ויצאתי שלילית .
    כעת בישרו לי שעוד מורה מהצוות נמצאה מאומתת וביום ראשון היינו יחד .
    עליי לחשוש שאולי ביצעתי את הבדיקה מוקדם מדי ? אני עדיין משתעלת ועם כאבי גרון.
    במצב כזה יכולה לטבול?
    ובנוסף, קראתי פה באתר אני חושבת שאם האישה חולה לא מומלץ לקיים יחסים. מה הכוונה בחולה? שיעול וכאבי גרון שזה חולי לא רציני נחשב?

  2. ספרדים עושים ארבעה ימים, ולא צריך התרת נדרים כיון שזה היה בטעות.
    אם את חייבת בידוד, תתייעצי במקווה היכן ניתן לטבול למבודדים, יש מקוואות יעודיות. חבל מאוד שלא לקחת חיסון, זו ממש טעות.

  3. אני מחוסנת בחיסון שני ולא חייבת בידוד. השאלה אם עליי לחשוש אם משתעלת וסובלת מכאבי גרון . עשיתי בדיקה ביום שלישי ויצאתי שלילית . אבל חוששת שאולי עשיתי את הבדיקה מוקדם מדי .
    אולי סתם מחמירה ואין ממה לחשוש?

    מה לגבי קיום יחסים בזמן חולי?

  4. תודה רבה לרב!
    סליחה ששולחת לפני מקווה ואחרי שאלות רבות.
    טבלתי ב"ה לאחר שבעלי לקח לרב את הבדיקות והן היו טובות.
    כמה ספקות:
    1. אם בעבר הקפדתי על הורדת שיערות בודדות באיזור מסוים בפנים וזה כבר לא מפריע לי .אם הפעם לא הורדתי זה לא מהווה חציצה ?
    ניסיתי להוריד ממש מהר ועזבתי את זה . מיהרתי בעת ההכנות כי לא ידעתי אם אטבול או לא .
    2. כשחזרתי מהמקווה גירדה לי העין ואני לא יודעת אם היה בה לכלוך .
    למרות שלפני המקווה הסתכלתי ובדקתי את עצמי היטב.
    3. דם שראיתי על התחתון( נראה לי מגילוח) לא להתייחס?
    ההפרשה הייתה נקייה.
    4. היום לאורך היום הייתי עם עם תחתון לבן וההפרשה לאורך היום הייתה נקיה . אחרי המקלחת הסתכלתי על התחתון וראיתי כל מיני כתמים בצבע כתום . אולי לכלוך כי אני רואה שזה מופיע גם מאחורי התחתון( טיבלתי פרגיות ושטפתי ידיים בזריזות לפני הבדיקה שלפני השקיעה כדי לא לפספס אז יכול להיות שלא שטפתי היטב) אך יש גם מקדימה בצד 2 נקודות בגודל פחות מגריס ועוד קצת באיזור האחורי ( קצת אחרי הקצה של התחתונית נראה לי )יכול להיות שלכלוך מניגוב לא מספיק אבל לא בטוחה . על התחתונית ההפרשה הייתה נקייה לאורך כל היום . על העד היו 2 נקודות שבקושי רואים בצבע אדום או כתום שהרב פסק שזה בסדר והפנה אותי לרופא לבדוק אם יש פטריה .
    5. האם יש חובה לעשות אמבטיה או שמקלחת טובה מספיקה . לא נוח לי לעשות אמבטיה במיוחד שהילדים בבית. למרות שיש מפתח אבל בחדר שלי מרגישה יותר פרטיות .
    6. לא התקלחתי לפני הבדיקה של לפני השקיעה . זה בסדר?

  5. מחילה מהרב !
    ביצעתי את ההכנות מהר לעומת מה שרגילה ולכן עולות לי כל הזמן ספקות :
    1. יובש מסביב לאף מהווה חציצה?
    2. נראה לי שפצעתי את עצמי עם מסרק סמיך כשניסיתי להוריד קליפות כי שורף לי בקרקפת . יכול להוות חציצה?
    3. היה לי לכלוך שחור מתחת לבוהן שניסיתי להוריד ונקווה שהכל ערד אך פצעתי את עצמי. יכול להוות חציצה ?
    4. שיערות שלא גילחתי כמו שצריך באיזור מסויים. יכול להוות חציצה ? הן לא מפריעות לי .
    סליחה מראש ומקווה שלא יעלו ספקןת נוספות בהמשך

  6. 1. לא חוצץ. 2. הכל מצויין. 3. אם את יודעת שנפצעת מהגילוח או שזה פחות מגריס זה בסדר, כך גם אם הבגד היה צבעוני. 4. אם זה פחות מגריס כל אחד זה בסדר. 5. גם מקלחת מועילה אבל נהגו באמבטיה כדי לעשות בנחת. 6. אין צורך.

  7. לגבי שאלה 4 לא כל כתם היה בגודל גריס. רק מה שהיה בצד היה בגודל גריס השאר לא אבל המקומות שבהם הכתמים או הלכלוכים נראו היו במקומות שלא סביר שהגיע מהרחם לדעתי . היו לכלוכים מאחורי התחתון בצבע כתום והיו גם מקדימה אך יותר בכיוון שלקראת סוף התחתונית, לא בכתום בצבע חום ממש בהיר לכן אני חושבת שאולי זה כתוצאה מניגוב לא מספיק כי על התחתונית הייתה הפרשה נקיה .נראה לי שאני פשוט מסבכת את עצמי .