קוץ בבשר – חציצה בטבילה?

שאלה:

שלום כבוד הרב,
קוץ באצבע יכול להוות חציצה בטבילה? היה יום במהלך השבוע שנתקלתי בזה וזה הציק זה לי אך שכחתי מזה אחר כך וגם לא זכרתי בהכנות לטבילה. אני עדיין רואה כמו פס דק כזה בעור . ניסיתי להוציא ולא יוצא כלום . אולי זה לא היה קוץ או שכן והוא יצא לבד כי זה כבר לא ממש כואב רק כשאני לוחצת על זה . עליי לחשוש מחציצה?
גם לגבי לכלוכים שמגלה מתחת לציפורניים רק כעת . עליי לחשוש מכך שאולי זה היה בטבילה ולא שמתי לב?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהקוץ שקוע בבשר רואים אבל הוא בעומק ולא בולט – זה אינו חוצץ.

מקורות:

שו"ע יו"ד סי' קצח סעי' יא.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. אציין שאתמול התקלחתי בבית וכמה דקות אחרי הלכתי לטבול .לא ראיתי על הציפורניים לכלוכים אבל אולי לא התמקדתי טוב וגם נטלתי ידיים לפני הטבילה .

  2. אני מודעת לזה ומרגישה שזה החמיר לכן התחלתי טיפול פסיכולוגי עם פסיכולוג שמתמחה ב ocd . כבר הייתי ב 3 פגישות .
    בעז"ה מקווה מאוד שיעזור לי .
    תודה רבה על המענה המהיר , הייעוץ וההכוונה .
    שבת שלום