מס' שאלות על פסח בבית שאינו מקפיד

שאלה:

שלום הרב,
א. האם ביצים צריכות הכשר לפסח? ובמידה ולא אמצא?
ב. מה הדין לגבי שימוש במקרר שלא הוכשר לפסח ושמאכסנים בו מאכלים שבושלו בסירים שאינם כשל"פ? האם אפשר לאכסן בו מאכלים שלי? ואם אנקה את המדף העליון ואניח בו את הדברים שלי זה בסדר?
ג. את הכירת גז שלי ניתן להניח על שידה אחרי ניקיון ופריסת מפה?
תודה רבה מראש

תשובה:

שלום וברכה

1. לא צריך. יש מהדרים לקנות עם חותמת כשרות כי כביכול לא יודעים ממה עשויה חתימה, אבל זה סתם מנהג ולא דין.

2. אם אין שם פירורים או שאת עוטפת מאוד טוב את הדברים שלך זה בסדר, הרעיון של מדף עליון מצויין.

3. אפשר רק תזהרי שיהיה במקום בטוח משריפות.

בהצלחה רבה מאוד.