בעלי משפיל אותי

שאלה:

אני ובעלי הורים ל 7 ילדים
המצב בבית מתוח מאוד.
ארגיש מושפלת מאוד אם אלך לטבול לפני שבעלי יסדר את הבלאגן שעשה בבית.הוא מתנהג בצורה לא ראויה ולא יודע להתנצל אלא רק בלילה הטבילה.הדבר חוזר על עצמו.משפיל ביותר

תשובה:

שלום וברכה

המצב שאת מתארת עצוב, ואסור שימשך, זה נכון. אינני יודע מה בדיוק קורה ביניכם, אבל צריך להבהיר לבעל בנעימות אבל בנחרצות, שבגלל שהחיים בבית חשובים לכם, את אוהבת אותו ורוצה גם בטובת הילדים ושלימות הבית, יש לפנות לייעוץ! אם רוצים להמשיך, חייבים לעשות שינוי, תוך מאמץ של שני הצדדים. חובה להבהיר היטב, אסור לבוא ולהאשים אותו בנעשה, זה רק יגרום למריבה וכעס נוסף, תקחי את האחריות עליך, תגידי אני אולי לא מספיק נוהגת בסדר, אולי מתוך טרדות היום יום אנחנו לא מספיק משקיעים בזוגיות, אבל זהו, חיים רק פעם אחת, ואלו לא חיים! אני דורשת שנלך יחד לייעוץ ונשקיע בזוגיות, אחרת המצב בלתי אפשרי מבחינתי [לא לזהכיר פרידה חלילה, יש דברים שרק איזכור שלהם כבר יוצר מציאות וריחוק, אבל להעמיד את הדברים ברור שכך אי אפשר להמשיך, בלי להאשים אבל כן לדרוש]. תשקיעו תתיעצו ותצאו מהמעגל הזה, זה אפשרי, וזו החובה שלכם כלפי הילדים, שיראו בית בריא ושלם ונעים, ויגדלו מתוך בריאות הנפש בטחון ושמחה.

בהצלחה רבה מאוד.