סוף זמן עונה

שאלה:

עד איזה שעה מותר לקיים מצוות עונה? עלה בדעתי שזה נפק"מ בין הטעמים. אם זה מצד "והלילה אמר הורה גבר" הרי שמעלות-השחר יממא. משא"כ מצד אם זה מצד "ואהבת לרעך כמוך" הרי שיש עוד קצת זמן עד שיוכל לראות בה דבר מגונה. אולי משיכיר.

תשובה:

נראה שעד עלות השחר, בפוסקים הובא שאין לשמש ביום, ויום תמיד זה מעלות השחר. בכל מקרה ההבדל בין שני הזמנים שהצעת הוא כמה דקות ספורות בלבד…