הכשרת מטבח לפסח בבית שאינו מקפיד

שאלה:

שלום הרב, (מעדיפה שלא תפרסמו)
עוד מעט פסח ואני קצת בלחץ, אני מקווה שאצליח להכשיר את הבית כמו שצריך (ושבני הבית ישמרו על כך) כי יש המון הלכות שאני צריכה לדעת.
אמא שלי מוכנה לקנות סירים לפסח והשאר כנראה יהיה חד"פ, אבל היא מתכננת להכין בהם קטניות. לכן כנראה שאצטרך להשתמש בסירים חד פעמיים ולא במה שהיא תקנה, בכל אופן יש לי כמה שאלות.
א. אם אשפוך מים רותחים על השיש ואכסה אותו בנייר כסף (בתקווה שיסכימו) זה בסדר? האם צריך עובי מסוים? (אני יכולה להסתדר בלי לשים עליו סירים רותחים, אלא על מגבת)
ב. ממה שהסבירו לי הבנתי שכדי להכשיר גז צריך לשפוך מים רותחים על החלק התחתון, להפעיל את הגז שיתלבן, ולעטוף בנייר כסף. האם זה נכון? וצריך לכסות הכל בנייר כסף? גם את החצובות? (אין לי אפשרות להחליף גז לצערי).
ג. המשפחה כנראה לא יסכימו שלא להשתמש במיקרוגל ובתנור, לכן אצטרך להכשיר אותם בשבילם, בתנור מספיק ניקוי והפעלה לשעה? ובמיקרו צריך להגעיל את הצלחת ולהפעיל עם כוס עם חומר פגום? (אני כנראה לא אוכל אוכל מהתנור או המיקרוגל בכל מקרה).
ד. את המקרר מספיק רק לנקות? ועל שולחן האוכל צריך לשפוך מים רותחים ואז לכסות במפה או שאפשר רק לנקות ולכסות במפה?
ה. אני צריכה לבקש על מצות שמורות לכל החג או רק לליל הסדר?
אלה השאלות לבינתיים, תודה רבה הרב!

תשובה:

שלום וברכה

1. זה מצויין.

2. עדיף להעביר את כל החצובה במקום עליו מונח הסיר טוב טוב באש, בהפעלה בדרך כלל האש לא מגיעה לכל החצובה, רק להזהר להחזיק עם כפפה עבה או מגבת שלא לקבל כוויה. אם עוטפים את החצובות בנייר כסף זה מצויין, אבל מה שירשו. העיטוף חייב להיות מהודק מאוד כדי שזה לא ישרף באש.

3. תכשירי כך, ואת תשתדלי לאכול ממה שלא היה בתנור, אף שאם יש צורך זה בסדר. ראי כאן בהרחבה.

4. לנקות היטב. ולכסות.

5. מספיק לליל הסדר.

בהצלחה רבה מאוד! אני מתפעל מהעמידה שלך על כל הפרטים, שכרך הרבה מאוד!