לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מה עושים עם רגישות יתר?

שאלה:

איך מטפלים ברגישות יתר? אם נגיד מאז שאני ילד אני ממש רגיש ונפגע הרבה איך עובדים על זה ?

תשובה:

שלום וברכה ידידי,

הדרך להמנע מרגישות יתר היא בעצם העצמה עצמית. ברגע שאתה מאמין די הצורך בעצמך, ביכולותיך בדרך שלך באופי שלך ובכל דבר שמאפיין אותך, אתה פחות נזקק באופן נואש ל"אישור הסביבה", וככל שאתה נזקק פחות לאישור של החברים, דעתם או דבריהם לא ישפיעו עליך כל כך. העצמה עושים עם הרבה מחשבה ותרגילים, פשוט תאמר לעצמך ובאמת כמה אתה טוב! יש בך הרי המון! תעריך ותאהב את עצמך, וכך תגיע לתחושה פנימית הרבה יותר לשמה. במקביל יש לערוך תרגילים, משני סוגים, ראשית תרשום לעצמך מה יכולים לומר וזה פוגע בך, ואז תנתח לעצמך למה בעצם זה פוגע? האם זה נכון? לא! אז למה זה אכפת לי? וכו' וכו'… שנית תרגילים בזמן אמת, כאשר זה קורה איך לא לברוח, מה להגיב וכו'. אם מדובר במשהו יותר משמעותי, שמאוד מפריע לך, וזו באמת רגישות קיצונית שאתה לא מסתדר איתה לבד, כדאי לפנות לייעוץ רגשי, דמיון מודרך וכדומה, יש הרבה כלי עזר היום להעצמה רגשית שמונעת רגישות זו.

בהצלחה רבה מאוד.