ברכה מעין שלוש על זיתים המעורבים בתוך מאכל אחר

שאלה:

שלום רב, לגבי מאכל המכיל למשל סלט ביצים וזיתים – והזיתים בשיעור שמחייב ברכה אחרונה ( אם היו נאכלים לבדם) האם צריך לברך עליהם ברכה אחרונה מעין שלוש על אף שהם טפלים לביצים בסלט (וברכנו שהכל ברכה ראשונה ) ? או למשל תמרים מעורבבים בתפוחים והתפוחים רבים יותר והם העיקר…אך יש גם תמרים בכמות של שיעור לברכה אחרונה…תודה!

תשובה:

שלום וברכה

ככל שמדובר בפירות ולא בחמשת מיני דגן, הקובע הן לברכה ראשונה הן לברכה אחרונה הוא הרוב, ולכן אם הביצים הם הרוב, אין לברך על הזיתים בנפרד. בחמשת מיני דגן יש חשיבות גם כשהן מיעוט.

מקורות:

ראה משנה ברורה בתחילת סי' רח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אין הבדל אם הם מעורביםומחוברים ממש או שאמנם בכפית נמצאים שתי הסוגים ביחידות לפני עצמם,אלא שאוכלים בכפית ביחד בו זמנית?