פירות ט"ו בשבט

שאלה:

בס"ד
שלום רב
1. האם יש מצות או מנהגים כלשהן שעל יהודי לקיים בטו בשבט מלבד אכילת פרות ?
2. השנה שנת תשפ"א לא אכלתי עדיין אננס. אם אני רוצה לאכול אננס מיובש ומסוכר בטו בשבט, עליי לברך פרי העץ או פרי האדמה ?
והאם לברך גם שהחיינו בשם ומלכות ? ומברכים לפני ברכת העץ או אחרי ?
3. מי שרוצה לקיים סעודת ט"ו בשבט , עדיף לאכול בליל טו בשבט או דווקא ביום ?
4. בננה מיובשת ברכתה פרי האדמה ?

תשובה:

שלום וברכה

אין חובה גם לאכול פירות, זה מנהג שנוהגים בחלק מהקהילות.

על פרי מיובש לא מברכים שהחיינו כיון שלא ניכר בו חידוש, הוא יכול להיות ישן מאוד..

על אננס ובננה מברכים אדמה.

אפשר לאכול או ביום או בלילה איך שרוצים.