לסיים את תקופת השכירות באמצע תקופת לימודים

שאלה:

משפחה שוכרת דירה בלי חוזה . באמצע השנה בעל הדירה רוצה למכור אותה ואומר להם לצאת לאחר שלושים יום. הם טוענים שהילדים שלהם במוסדות הלימוד והם היו בטוחים שלא מוציאים אותם לפני הקיץ מה הדין

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה לא יכולים לדרוש להישאר במושכר עד הקיץ. כדי לחייב את המשכיר היו צריכים לחתום על חוזה שכירות. המחשבה שחשבו שהיו בטוחים עד… לא מחייב את המשכיר. אולם ראוי לנהוג לפנים משורת הדין בדבר – או להמשיך את תקופת השכירות או לעזור להם למצוא דירה חלופית אולם לפי הלכה המשכיר יכול להוציאם כאמור.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. מה שכתוב בהלכה שלא מוציאים ימות הגשמים, משום שהיה מנהג ששכירות דירה הוא עד סוף ימות הגשמים. אבל כיום אין מנהג כזה ועוברים דירות גם באמצע ימות הגשמים.