חציצה בתפילין

שאלה:

שלום הרב!
אני יודע שחציצה בבתי התפילין אסורה אפילו בכלשהו..רציתי לדעת האם אפילו סיב ממש קטן מהווה חציצה? (שהתגלה לאחר ההנחה). האם אפילו ללכלוכים קטנים צריך לחשוש?

תשובה:

נכון שמעיקר הדין חוששים גם לחציצה כל שהיא, כמבואר במשנה ברורה בסי' כז ס"ק יד, אבל בשעת הדחק יש לסמוך על דברי התהילה לדוד שם ס"ק ג שסבר שאין הבדל וגם בתפילין מיעוט שאינו מקפיד עליו אינו חוצץ. כמו כן לא ניתנה תורה למלאכי השרת, ובודאי לחץ לא בריא הוא חסר טעם, משתדלים באופן סביר ורגיל.

הצטרף לדיון

תגובה 1