נדר לצדקה

שאלה:

יהודי התרים כמה אנשים דרך האינטרנט לקמפיין צדקה שנעשה ברשת המקוונת עבור ילד נכה. כמה אנשים התנדבו לתרום. לאחר זמן התברר שילד זה הוא נוכרי תושב עזה ממשפחה של אנשי חמס.
האם מותר למתרים ולתורמים לשנות את התרומה עבור ילד אחר – יהודי.
האם המתרים צריך לשאול את התורמים להסכים לשינוי או שאינו צריך לשואלם [יו"ד סי' רנ"ט סעיף ב' שמותר לשנות למטרה יותר קדושה]
[וכן האם בכלל יש כאן דין "נדר" כי זה בטעות – למי שאינו מסכים לתת לנוכרי. וכן האם יש בכלל דין נדר כי צדקה לגוי אינה "צדקה" אלא משום דרכי שלום].
ומה יהיה אם התורמים או חלקם מעוניינים לתת לאותו ילד נוכרי [שם מבואר מותר לשנות גם כשאינם מסכימים]
האם יש הבדל בפסיקה אם הכסף כבר הועבר לאותו מתרים [אולי זכה בו עבור הילד מדין גבאי צדקה, או שאין זכיה ושליחות עבור קטן ועבור גוי]
תודה

תשובה:

פשוט בעיני שמדובר בנדר בטעות ובתרומה בטעות ואם התורמים מעונינים לשנות זו זכותם.