אישות

שאלה:

שלום כבוד הרב!
אני גרושה, אבל יש לי שאלה שמאוד מפריעה לי בנושא בתולים, כשהייתי נשואה קיימנו יחסים ממש בפעמים בודדות אולי 5-4 פעמים, מכיוון שהגרוש שלי לא היה רוצה להתקרב, ולהגיע למגע רק אחרי שכנועים עם רב, ואחרי שקיימנו יחסים בפעם השניה אני לא יודעת אם הייתה ביאה מלאה אבל לא היה לי דם, ובתקופה הזאת לא הרגשתי טוב בכלל היה לי ממש בלאגן עם בתי חולים ובדיקות גינקולוגיות שלא פסקו, ורק אחרי האולטראסאונד הגינקולוגי הראשון שעשיתי היה לי טיפת דם, אז כביכול הבנתי שעכשיו אני בעולה מהאולטראסאונד, האם אני צריכה להגיד משהו השידוכים? ומה ההרגשה שצריכה להיות לי לגבי זה? ועוד דבר בבקשה, אני צריכה
המון חום ואהבה לפני יחסים, מכיוון שאני גם צריכה המון חום ואהבה בלי שום קשר ליחסים וגם בגלל שלא קיבלתי שום דבר מהגרוש שלי לפני היחסים הוא היה מלטף 2 דקות בלבד רק כדי לצאת לידי חובה ובא עלי ותמיד היו לי כאבי חזקים (למרות שיש שלי מחלה גינקולוגית וזה גם אחד התסמינים, אבל גם בגלל לא הייתי רטובה), וכרגע אני ממש פוחדת להתחתן בשביל זה שאצטרך להגיע שוב ופשוט הכל יעלה לי חזרה(אני הולכת לטפל בזה) לכן איך אוכל לשאול ולברר את הנושא לפני שאני נפגשת עם בחור וכמובן אותו בפגישות בעדינות כדי לא לפגוע הבחור ולא בעצמי כמובן?
תודה רבה על הכל!!!!

תשובה:

לא מדברים על כך עם הבחור לפני האירוסין בכלל, מה שצריך זה שאחרי האירוסין הוא יעבור הדרכה טובה ונכונה אצל מדריך חתנים, ושיהיה אדם נורמטיבי ואז הכל יהיה בסדר בעז"ה, אבל את כרגע צריכה לעבוד הרבה כדי להיות מוכנה לנישואין, תטפלי אצל אשת מקצוע בכל הנושא הרגשי והפיזי.

בשורות טובות ובהצלחה.