חנוכת בית – דירה שכורה בדרך החוצה

שאלה:

נכנסנו לדירה שכורה לפני שנה ובעוד חצי שנה עוזבים ולא עשינו חנוכת בית, רציתי לדעת איך לעשות חנוכת בית כרגע ואם יש טעם?תודה

תשובה:

שלום וברכה

הגם שרבים מהספרדים נוהגים לעשות חנוכת הבית גם בדירה שכורה, ראה ס' גאולי כהונה (מערכת ח אות ט) שו”ת מעשה ניסים (ח”א סי’ ער), ילקוט יוסף (שובע שמחות ח”א, חנוכת הבית סעיף ו), ברור שהכוונה למי שבא לגור תקופה ממושכת שם, וכרגע הוא בדרך פנימה ולא בדרך החוצה… במקרה שלכם זה חסר טעם לחלוטין.

שבוע טוב ובהצלחה רבה בהמשך הדרך.

הצטרף לדיון

תגובה 1