שימוש בחצר השכנים

שאלה:

שכרתי דירה קומת קרקע.
יש מאחוריה חצר "שוממה", שרגל אדם לא דורכת בה. ויש לי חלון לכיוון שם
רציתי לדעת אם מותר לי לפתוח את החלון, שיהיה דלת, ולסגור שם עם גדר ארעית (בד יוטא/במבוק וכדומה) שטח קטן, שישמש לי החצר אחורית למנוחה.
ואסביר: אף אדם לא דורך שם כפשוטו, אבל אם אלך ואשאל מראש, קודם כל – יש אנשים שנוטים לא להסכים "סתם כך", או שיחשדו שיש לי כוונות נסתרות וכדומה,
לכן מה שחשבתי זה לעשות את זה (כאמור, מדובר בגדר עראית, שניתן להסיר בזמן קצר מאוד), ואם מישהו בשלב כלשהו ידרך בחצר ויגיד משהו – או אז אתדבר איתו, ואם לא נגיע להסכמה – כמובן נפרק הגדר וניכנס פנימה.

אבל השאלה אם זה מותר, (אולי "זה נהנה וזה לא חסר"?) או שאסור לעשות זאת ללא שאלה וקבלת רשות מראש.
אודה לתשובה דחופה

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך לגדור חצר משותפת בדעה שאינך משתמש באופן קבוע אלא באופן ארעי, ואם שכן יתלונן על הגידור תצטרך לפרק את הגדרות מיד.

בהצלחה.

מקורות:

מותר לכל שכן להשתמש ברכוש השותף, אבל אסור לספח ולהשתלט על שטחים משותפים. אם השימוש הוא זמני ללא כוונת השתלטות, מסתבר שמותר אבל אם מגיעה תלונה מהשכנים, אפילו אם אין סיבה מוצדקת יש לפרק את הגידור מאחר והגידור נגד רצונם של שכנים נחשב להשתלטות על שטח משותף.