שאיבת דלק על חשבון העבודה

שאלה:

יש ברשותי רכב מהעבודה, כולל דלק, גם לשימוש אישי אחרי שעות העבודה.
קרה ונצרכתי לרכב עם מספר מקומות גדול יותר מהרכב של העבודה.
האם מותר לשאוב דלק מהרכב של העבודה ולהעביר לרכב שאני נוסע בו כרגע, שהרי (במידה ולא היה נוסע נוסף) הייתי יכול ליסוע ברכב העבודה?

תשובה:

שלום וברכה,

אם לפי תנאי העבודה יש לך רשות להשתמש עם הרכב לצרכים אישיים, מותר לך לשאוב דלק לרכב אחר גדול יותר, אולם אם הרכב הגדול סוחב יותר דלק מפאת גודלו תצטרך להוסיף את ההפרש על חשבונך.

בהצלחה.

מקורות:

אם יש לך רשות להשתמש ברכב לצרכים אישיים ניתן גם לנסוע ברכה חלופי ומה לי רכב זה או רכב אחר.