הגרלה בין ילדים מצטיינים

שאלה:

האם מותר לעשות הגרלה בין הילדים על ממתקים והפתעות, גם לאוסרים פיס משום אסמכתא לא קניא.
יש לציין שהילד כן מתאמץ בשביל להיכנס להגרלה ועושה דברים מסויימים שלא היה עושה לולי ההגרלה. אבל כמובן לא "שם כסף".

תשובה:

שלום וברכה,

אין איסור בהגרלה בין ילדים ולא שייך לאיסור של הימור כספים – 'משחקים בקוביה'.

בהצלחה.

מקורות:

איסור משחקי בקוביא נאמר ששם כסף ולא מקנה את הכסף בלב שלם, ויש בזה אבק גזל. ויש שביארו שאינו עוסק בישובו של עולם וקל בעינו לגזול. ולכן הגרלה בין ילדים שאין כאן הימור, אלא מתנה לילדים המצטיינים לא שייך כאן איסור. ויש עוד הרבה להאריך שאין בהגרלה משום אסמכתא, אולם כאן שאין כאן הימור אלא פרס הצטטינות מותר בכל גוונא.