הפסק באמצע הלל

שאלה:

שלום.
בהלל, כשמגיעם למקומות שצריך לחזור אחר הש״ץ ואני עוד מתעכב מאחור, להפסיק איפה שאני להצטרף ואז לחזור לאיפה שהפסקתי? או להצטרף ולהמשיך מאיפה שכולם נמצאים?

תשובה:

לא זה ולא זה… אם אתה לא אוחז שם, אל תענה עם החזן, את הללל יש לומר מסודר לפי סדר ולא להפסיק באמצע באמירת דברים שאינם חלק מההלל עבורך.

שבת שלום וחנוכה שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אנא ה' כמובן כופלים, וכן אודך וכו', הודו למנהג אשכנז אתה אומר רק בפעם הראשונה, בקהילות הספרדים יש שנהגו לומר הודו על כל יאמר כמו בציבור.