לא סיימו במקום המיועד בקריאת התורה

שאלה:

בשני וחמישי, המשיך לקרוא את של ישראל אצל לוי, כמה צריך להמשיך לקרוא לישראל מעליית שלישי? האם 3 פסוקים מספיק מעיקר הדין? או שיש עניין להמשיך עד לסוף אותו עניין או פרק בעליית שלישי? והאם יש בזה חילוק בין א' לס', יישרכח

תשובה:

שלום וברכה

אין הקפדה לסיים דוקא במקום המיועד ללוי וישראל, העיקר הוא שישמרו הכללים, כלומר לסיים בפתוחה או סתומה זה מצויין בתנאי שקראו שלושה פסוקים, כמו כן, אם לא מסיימים בסיום פרשה, יש לוודא שזה לא סמוך לה מתחילתה או מסופה פחות משלושה פסוקים.

מקורות:

ראה הפרטים בזה בסי' קלח, וע"ע בס' מעשה רב אות קלב מהנהגת הגר"א בענין זה.