עצה להמנע מקרי

שאלה:

לרב היקר שלום אני לא באמת יודע איך לרשום על זה אבל זה בנושא של פגם הברית ברוך ה' אני לא עושה במזיד אבל בכל זאת כמה שאני משתדל לא לראות פריצות ולשמור על המחשבה עדיין יש לי קרי לילה וזה גם בא על בסיס יום יומי או יום כן יום לא ואני פשוט שבור מזה אחריי שזה קורה אני פשוט מיואש ואומר איך יכול להיות שכל ההשקעה ועדיין שום דבר לא משתנה ובאות מחשבות של " תשתחרר מכל זה תראה מה שאתה רוצה " אבל אני מאמין שהדרך לקדושה היא רק בשמירה על העניים והמחשבה כבוד הרב זה מאד מטריד אותי וגם העניין של לאחר מכן לנקות את הקרי ולהחליף בגדים להתקלח לוקח לי המון זמן אני ממש מפחד ומשתדל שלא ישאר שום דבר על הבגדים או הגוף וזה לוקח לי זמן וכוחות נפש רבים כבוד הרב בבקשה האם תוכל לתת עצה לנפשי

תשובה:

שלום וברכה ידידי,

השיטה הנכונה היא לא לעסוק בנושא הזה, רק לשמור על חיי קדושה, שמירת העיניים [לא מספיק לא לראות פריצות ממש, כל סרט שיש בו נשים הוא כבר מועד לפורענות…] ושהראש יהיה בתורה. לקבוע עיתים לתורה בלימוד עיוני. לאחר קריאת שמע על המיטה בלילה יש לומר את ארבעת הפרקים הראשונים שבתהילים, זו סגולה להמנע מקרי. והעיקר לא להתייאש מכשלונות. שכיבה רק על הצד ולא על הבטן.

ברכה והצלחה.