קיצורים בתפילת שחרית בשעת הדחק

שאלה:

שלום וברכה,

מסיבותי האישיות אני נאלץ להתפלל תפילת יחיד בבית ולא בבית הכנסת.

קורה לעתים שאני מתחיל את התפילה שלא בזמן וממהר לעבודה (מתחיל לעבוד מוקדם).

רציתי לשאול כיצד לפעול במצב כזה? האם יש לדלג על קטעים מסוימים כדי להגיע לתפילת שמונה עשרה? ואם כן אילו קטעים חשובים יותר ואילו פחות?
או שמא לקרוא לאט ובכוונה לפי סדר התפילה כמו שנאמר, טוב מעט תחנונים ובכוונה מהרבה שלא בכוונה?

אשמח להכוונה

תשובה:

שלום וברכה

ברור הדבר שיש לעשות הכל כדי להתפלל הכל מתחילה ועד סוף ולא לדלג, התפילה חשובה ונתיסדה על ידי אנשי כנסת הגדולה בסדר נאה ונכון ומועיל, והיא צינור הקשר בין היהודי לקונו.

בדיעבד ובשעת הדחק שאדם חייב למהר, ניתן לדלג חלקים בפסוקי דזמרה ובקרבנות, כלומר, יאמר ברכות השחר, פרשת התמיד, ברוך שאמר אשרי וישתבח, ואז מתברכות יוצר עד לסוף התפילה. י"ג מידות לא אומרים ביחיד [אא"כ אומר בטעמי המקרא]. על סיום התפילה אשרי ובא לציון עד הסוף בשעת הדחק גדול מאוד מאוד גם ניתן לשדלג ולהשלים מאוחר יותר.

שבת שלום.